Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Το θέατρο της ΝΔ και η βλαβερή ηλιθιότητά του...

Aπό τον Θύμιο Παπανικολάου - (http://www.resaltomag.gr/)




Είναι τόσο πληκτικό το θέατρο που παίζεται στη Ν.Δ. που σε κοιμίζει. Δεν σου κεντρίζει ούτε μια χορδή ενδιαφέροντος για να γράψεις, ούτε καν το κίνητρο της περιέργειας.
Και δεν είναι μόνο η υποκρισία, η ψευτιά και η αερολογία που προκαλούν. Αυτά αποτελούν το πάγιο και σταθερό ντεκόρ τέτοιων πολιτικών θεατρικών παραστάσεων.
Αυτό που προκαλεί την ανία και την πλήξη είναι ότι...
η Ν.Δ. ούτε τέτοιου είδους παραστάσεις δεν μπορεί να τις παίξει με κάποια ζωντάνια, με κάποια εσωτερική φόρτιση.

Και αυτή η ανικανότητα των πρωταγωνιστών του θιάσου να δώσουν μια κάποια ζωντάνια και πολιτική ένταση αποτυπώνει ανέκκλητα τούτο: ότι αυτό το κόμμα είναι ξοφλημένο.

Τόσο σιδερωμένο και ανέραστο πολιτικό θέατρο, τόσο ευνουχισμένο πολιτικά και τόσο στερημένο από νεύρο, φαντασία και πνοή δεν συναντάς, ούτε στους ετοιμοθάνατους…

Μόνο σε μηχανισμούς ολοκληρωτικά νεκρούς, που δεν έχουν καμία επαφή, όχι μόνο με την κοινωνία, αλλά και με τους «οπαδούς» τους, μπορεί να υπάρξει μια τέτοια καταθλιπτική πολιτική κενότητα, μια τέτοια δραματική φτώχεια ιδεών και μια τόσο καλοαναθρεμμένη έκφραση πνευματικής ανέχειας και εσωτερικών εντάσεων.

Αυτό το κόμμα είναι τόσο μακριά από την ελληνική κοινωνία, τόσο έξω και μακριά από τα προβλήματα του ελληνικού λαού, που δεν έχει να πει τίποτα, έστω και σαν πολιτικός έμπορας. Ούτε να εμπορευτεί τις αγωνίες του λαού δεν μπορεί πλέον. Ούτε σαν πολιτικός απατεώνας δεν μπορεί πλέον να εμφανιστεί, όπως τα άλλα κόμματα. Έχει αποξενωθεί και απονεκρωθεί τελείως από την ελληνική κοινωνία.

Και όταν είσαι τόσο δραματικά αποκομμένος και αποξενωμένος δεν μπορεί να έχεις και καμία ιδέα, ούτε και την ελάχιστη ζωντάνια. Γιατί οι ιδέες, η ζωντάνια και η πολιτική πνοή, αποτελούν συνάρτηση των δεσμών και επαφών σου με τον έξω κόσμο, με την κοινωνία και το λαό.

Αυτοί της Ν.Δ. φαίνεται ότι είναι τελεσίδικα φυλακισμένοι μέσα στα στεγανά της εξουσιαστικής παχυσαρκίας και παχυδερμίας τους και δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα.

Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει γυρίζει την πλάτη στα κόμματα και το σύστημά τους.

Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι τους, πρώρα και κύρια μούντζωσαν τους ίδιους.

Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι αυτή η γιγάντια λαϊκή απόρριψη προς ΟΛΟΥΣ και ιδιαίτερα προς τη Ν.Δ. δεν οφείλεται σε τακτικά λάθη και εκλογικές επικοινωνιακές ατέλειες, αλλά διότι ΟΛΟΙ (και η Ν.Δ. ως κυβέρνηση περισσότερο) βρίσκονται έξω από τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού λαού, μακριά από τους εφιαλτικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

ΟΤΑΝ βρίσκεσαι μακριά από τα ιστορικά προβλήματα και τους κινδύνους της εποχής σου, και το χειρότερο αποτελείς τον «μηχανισμό» αυτών των προβλημάτων και των κινδύνων, ΤΟΤΕ δεν έχεις να πεις ΤΙΠΟΤΑ.

Θα αραδιάζεις γενικόλογες αοριστίες και νωθρές, ρητορικές επαναλήψεις, σαν και αυτές που, οι σιδερωμένοι πρωταγωνιστές, αράδιαζαν στην Κ.Ε.

Θα μιλάς στον αέρα, με ένα λόγο-γουργουρητό, όμοιο με τη μηχανική κίνηση ενός τροχού.

ΚΑΝΕΝΑΣ από του διεκδικητές του «τίτλου» δεν είπε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ στον ελληνικό λαό.

Ξαφνικά, λες και ήρθαν από το φεγγάρι, μίλαγαν για ιδεολογικές ανασυγκροτήσεις, πολιτικές και οργανωτικές αποδομήσεις, για «αλλαγή των πάντων»!!!

ΤΟΣΑ χρόνια τι έκαναν;

Μια νοσηρά ξύλινη και φλύαρη γλώσσα, αφυδατωμένη από κάθε ιδέα και κυρίως ΕΞΩ και ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ από τις αγωνίες και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

ΟΙ άνθρωποι εξαπατούν και τους εαυτούς τους. Γιατί οι «ανατροπές» και οι «αλλαγές» προϋποθέτουν ζωντανές ιδέες (ιδέες βγαλμένες μέσα από τα προβλήματα που βιώνει ζωντανά ο λαός), ΡΗΞΕΙΣ και ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ και προπαντός λαϊκά στηρίγματα.

Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που στηρίζεται μόνο στις «ιδέες» των ισχυρών οικονομικών μηχανισμών, ντόπιων και ξένων;

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που δεν μπορεί να προβεί ούτε στην ελαχιστότατη ΡΗΞΗ με τον «αμερικανοτσιλιά», την ΝΤΟΡΑ;

Και προχωρεί, συντεταγμένα, να την αναδείξει στην αρχηγία του κόμματος;

Ο Ελληνικός λαός, βεβαίως, δεν είναι τόσο ηλίθιος, όσο νομίζουν όλοι αυτοί οι καλοσιδερωμένοι κύριοι. Η δική τους βλαβερή ηλιθιότητα δεν τους αφήνει να δούνε την ευφυΐα του ελληνικού λαού και το φτύσιμο που τους έκανε και, το μεγαλύτερο, που τους επιφυλάσσει στο μέλλον…

1 σχόλιο:

  1. θα ηταν περισσοτερο χρησιμο αν μας ελεγες πως η Ν.Δ θα αντιμετωσει τα προβληματα που διαπιστωνεις και οχι μονο εσυ.
    Σ.Πεντεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή