Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ

(Oνοματεπώνυμο του συντάκτη στην διάθεση του blog)

Είμαι ένας απ’ αυτούς που λόγω της κομματικής ιδιότητας συνόδευσαν τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή στις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα, προεκλογικά και πολύ προηγούμενα.

Θέλω να μεταφέρω εδώ και να καταθέσω έτσι την προσωπική μου μαρτυρία. Παντού όπου βρεθήκαμε και ιδιαίτερα πριν το Σεπτέμβριο που αποφασίσθηκαν οι εκλογές, οι πολίτες οι οπαδοί και ψηφοφόροι της ΝΔ, υποδέχονταν τον Κ. Καραμανλή με ένα σύνθημα, με μία απαίτηση , “Πρόεδρε, διώξε όλα τα λαμόγια, διώξε τους κλέφτες”.

Αυτό δείχνει την διάθεση για κάθαρση και την απόφαση τους ότι στην ΝΔ δεν χωράνε όσοι κατηγορήθηκαν με αποδείξεις, και όσοι πλήγωσαν την ηθική της παράταξης.

Έγιναν οι εκλογές, κάποιοι απείχαν, κάποιοι απομακρύνθηκαν και δεν συμμετείχαν, κάποιοι άλλοι όμως έμειναν, εκλέχθηκαν ή δεν εκλέχθηκαν, και του ξαναβλέπουμε μπροστά μας.

Και τους ξαναβλέπουμε να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις, να αναζητούν πρώτους ρόλους στο παιχνίδι που παίζεται, και που φοβάμαι ότι θα είναι σε βάρος της συντριπτικής υγιούς πλειοψηφίας της παράταξης και των οπαδών μας.

Βλέπουμε τους υπεύθυνους της ήττας, να ξαναπλασάρονται και να προσφέρουν στηρίξεις και λύσεις για τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Και δεν ακούμε από κανένα την λέξη που όλοι περιμένουμε να ακούσουμε. Την κάθαρση.

Τι άλλο πρέπει να γίνει, για να έλθει η κάθαρση ;

Οι 10,5 μονάδες διαφοράς να γίνουν 25;

Να έλθει ο εισαγγελέας με τις κλήσεις και τις παραπομπές, για να μας ξαναβάλει στην σκληρή πραγματικότητα;

Καλός ο εσωκομματικός διάλογος, καλές οι ανοιχτές διαδικασίες, καλή η εκλογή αρχηγού από την βάση, όσο όμως δεν γίνεται κάθαρση, η παράταξη θα είναι τραυματισμένη, ηθικά απόμειωμένη, αναξιόπιστη, εύκολος στόχος στα βέλη του ΠΑΣΟΚ, και με το στίγμα που κουβαλάνε όλοι αυτοί που είδαν την συμμετοχή τους στην ΝΔ, σαν μέσο εύκολου και γρήγορου πλουτισμού.

Όσο γρηγορότερα γίνει η κάθαρση τόσο καλύτερη θα είναι για την ΝΔ, η πορεία επανίδρυσης της.

Όσοι είχαν αποδεδειγμένη συμμετοχή σε σκάνδαλα, μίζες, συναλλαγές, διαπλοκές δεν πρέπει να έχουν καμμιά θέση μεταξύ μας.

Κάθαρση τώρα για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε ελεύθερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου