Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠΠ 13/10/2009

1. Αποτέλεσε κοινή διαπίστωση των συμμετασχόντων ότι η βαθιά κρίση που διατρέχει την παράταξη και το κόμμα της ΝΔ έχει τις ρίζες της πρωτίστως στο έλλειμμα πολιτικής σκέψης, που χαρακτηρίζει σωρευτικά την λειτουργία του κόμματος της ΝΔ για πάρα πολλά χρόνια και η οποία με τη σειρά της, διευκολύνει την επίδειξη προσωπικών συμπεριφορών που προσβάλουν τις αρχές και τις αξίες της παράταξης.
2. Αποτελεί κοινή πρόταση και επιθυμία η πρωτοβουλία Δράσης για την Ανασυγκρότηση της Παράταξης και της Πατρίδας να αποκτήσει κάποιου είδους οργανωτική υπόσταση και να λειτουργεί με όρους συνέχειας και οχι ευκαιριακούς, παρέχοντας την ευκαρία ευρύτερης συμμετοχής προσώπων με προσφορά στην παράταξη και με συγκλίνουσες απόψεις και στάσεις ζωής. Προτείνεται επομένως η ανάδειξη μιας συντονιστικής επιτροπής που θα προωθήσει αυτή την οργανωτική μετεξέλιξη της πρωτοβουλίας μας.

3.Στόχος θα είναι η ανάπτυξη πολιτικών παρεμβάσεων τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, με τακτικές εκδηλώσεις και με πρωτοβουλίες τρέχουσας επικαιρότητας με φιλοδοξία τη συμβολή στην κάλυψη των ελλειμάτων στην παραγωγή πολιτικής σκέψης και λόγου.
4. Βαδίζοντας προς το συνέδριο της ΝΔ, διαπιστώθηκε ότι είναι απαραίτητο να μην επαναληφθούν σφάλματα του παρελθόντος, αλλά αντίθετανα ευνοηθεί η ανάπτυξη ενός ευρέος ανοιχτού, ουσιαστικού, προσυνεδριακού διαλόγου, η αυτοκριτική και η εξαγωγή συμπερασμάτων, η σε βάθος ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος και η μετουσίωση και μετεξέλιξη των συμπερασμάτων σε εφαρμοσμένη πολιτική δράση σε εσωκομματικό και κοινωνικό επίπεδο.Μια τέτοια διαδικασία είναι απαραίτητη για την - σε υγιείς βάσεις - ανασυγκρότηση της παράταξης.
5. Πρέπει να αναζητηθούν και θεσμοθετηθούν νέες καταστατικές ρυθμίσεις για την ευρύτερη συμμετοχή της βάσης στην εκλογή προέδρου της ΝΔ, μέσω διαδικασιών που δεν θα προσβάλουν τις κομματικές ιδιότητες, τον θεσμό του Προέδρου και την εσωκομματικήεκλογική διαδικασία.
6. Η διαδικασία προβολής στήριξης ή και αντιπαράθεσης των υποψηφίων προέδρων, στην πορεία της διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος της ΝΔ, θα πρέπει να διασφαλισθεί ότι θα γίνεται με πολιτικούς όρους, με σοβαρότητα, σεβασμό του άλλου, και αξιοπρέπεια.
Σε σχέση με τα προαναφερόμενα με λύπη διαπιστώσαμε ότι η συμμετοχή σε σε φτηνές αντιπαραθέσεις,σε τηλεπαράθυρα, και η ανάπτυξη άλλων μη αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα πρωτοβουλιών, πλήττουν το κύρος των θεσμών των προσώπων και της παράταξης, υποβαθμίζουν την δημοκρατικότητα της διαδικασίας εκλογής, και θίγουν εν τέλει την αξιοπρέπεια των ψηφοφόρων της ΝΔ, και αμαυρώνουν την εικόνα της.
7.Παρόμοιες συμπεριφορές μας βρίσκουν πλήρως και ριζικά αντίθετους, θα καταγγελθούν δημόσια και επώνυμα από την κίνηση μας, με σκοπό την απαξίωση τους από την κοινωνία.
8.. Σαν συνέχεια των όσων συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και των παραπάνω συμπερασματων, αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση νέας εκδήλωσης, με το ίδιο πολιτικό πλαίσιο, και με συμμετοχή εκπροσώπων και της περιφέρειας,
την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009, στις 10:30 πμ στο Κ.Υ.Β.Ε. Περιστερίου
Εθν. Μακαρίου 1, Περιστέρι, Λεωφ. Κηφισσού & Λένορμαν, είσοδος Περιστερίου.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας ΔΑΠΠ

Δράση για την Ανασυγκρότηση της Παράταξης και της Πατρίδας

ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΘΩ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Κέντρο Υποστήριξης Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων - Κ.Υ.Β.Ε. Περιστερίου
Εθν. Μακαρίου 1, Περιστέρι, Λεωφ. Κηφισσού & Λένορμαν, είσοδος Δ. Περιστερίου
Πρόσβαση μέσω ΙΧ, και μέσω μετρό, στάση Αγ. Αντώνιος-Περιστέρι.
Διαθέσιμο ελεύθερο parking στην είσοδο από Λεωφ. Κηφισσού
Πληροφορίες για το ΚΥΒΕ www.ananeper.gr

1 σχόλιο:

  1. Συναγωνίστρια που ανέβηκε στο βήμα στο ΚΥΒΕ εστίασε το πρόβλημα ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν στελέχη από τη ΄΄βάση΄΄ στα καθε λογής συμβούλια των Οργανισμών.Ελεγε λοιπόν ότι τα μέλη των Συμβουλίων αυτών απαρτίζοταν από φίλους-συγγενείς του στενού περιβάλλοντος των Υπουργών, ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν μέλη τοπικών επιτροπών δηλαδή ''εμείς μείναμε απ΄έξω''.
    Δηλαδή δυσαρεστηθήκαμε....
    Η εξουσία όμως χάθηκε όχι γιατί επί πεντέμιση χρόνια δεν μπορούσαν να αλλάξουν την υπάλληλο που είχε τοποθετήσει ο Λοβέρδος - όπως είπε ο Μιλτιάδης, ούτε γιατί δεν έπαιρναν τα χρήματα των παραστάσεων από τα Διοικητικά Συμβούλια τα μέλη των τοπικών. Η εξουσία χάθηκε, μαζί με την εμπιστοσύνη του κόσμου γιατί ποτέ δεν αντικαταστάθηκε η πράσινη πασοκική νομενκλατούρα των Δημοσίων Οργανισμών αλλά και των εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που τρωγώπινε σε ένα ατελείωτο ραβαίσι για να δείξουμε ότι είμαστε και καλά ''κυβέρνηση όλων των Ελλήνων''.Απλά προσθέσαμε και κάποιους που εκπροσωπούσαν και την νομενκλατούρα του ''Μεσαίου'' χώρου.Φτασαμε στο σημείο να λέμε ότι η διαφορά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ότι στη ΝΔ τρωγώπιναν κάποιες παρέες μόνες τους ενώ στο ΠΑΣΟΚ τρωγώπιναν πάλι παρέες με τη διαφορά ότι περρίσευε το πέταγαν σε μιά λαδόκολα και όποιος πέρναγε του έλεγαν - έλα να σε κεράσουμε σύντροφε!!
    Πεντέμιση χρόνια το πρόβλημα ήταν πως ο έλληνας μισθωτός έβλεπε την ντομάτα στο ενάμιση ευρώ και δεν την έπαιρνε, το πρόβλημα ήταν πως ο συνταξιούχος υπέφερε και επιβίωνε μόνο αν τα παιδιά του μπορούσαν να βοηθήσουν, το πρόβλημα ήταν που έβλεπαν τους Τούρκους να μπαινουν ότι ώρα γουστάρουν στο Αιγαίο και χίλια δυό άλλα.Οι ψηφοφόροι κοιμήθηκαν μια μέρα δεξιοί και ξύπνησαν ..μεσαίοι.Τελικά αποδείχθηκε ότι αυτό, δεν ήταν τρικ.Μάταια όμως περιμέναμε από τον Αρχηγό να ενεργοποιήσει ''το μεσαίο του χώρου του''. Πήγαινε στον Αη-Στράτη να προσκυνήσει και δεν είχε τα ''παπάρια'' να πάει στο Γράμμο και το Βίτσι. Αυτές είναι κάποιες από τις αιτίες και όχι που δεν έβαλε την κυρία κλε-κλε και την κλο-κλο σε συμβούλια.
    Επίσης να στιγματίσω αυτή την μεγάλη μούφα που λέμε για τη ΔΑΠ.Η ΔΑΠ είναι πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια ενώ όπως έδειξε η στατιστική, η ΝΔ δεν έχει αποδοχή στις ηλικίες των 20 με 30 ετών.Ψηφίζουμε ΔΑΠ λοιπόν για τα παρτάκια, τις σημειώσεις και τις γκομενίτσες αλλά ενώ τα παιδιά αυτά υποτίθεται ότι πρέπει να παράγουν πολιτική δεν το κάνουν.Οι νέοι δεν βγαίνουν στις μάζες να πείσουν για την ορθότητα της πολιτικής του κόμματος.Τα ξέρουμε αυτά αλλά με περηφάνεια λέμε ότι η ΔΑΠ είναι πρώτη δύναμη...Τα πανεπιστήμια που από την ημέρα των ιδρύσεων τους είναι χώροι παραγωγής πολιτικής έχουν γίνει χώροι παραγωγής άλλων πραγμάτων.Και εδώ θα πω κάτι που συχνά-πυκνά λέει ένας άνθρωπος που εκτιμώ εδώ και χρόνια - Ετσι όπως πάμε σε λίγο στο κόμμα θα έρχονται κυρίως γυναίκες με πλατινέ μαλλί και γουνάκια στουςς ώμους!!!
    Να τα χώσω και στους πιο πολλούς γραμματείς των ΕΚΟ.Δεν με δέχεται ο Διοικητής του Οργανισμού έλεγαν.Και γιατί να σε δεχθεί ρε μεγάλε.Ποιός είσαι εσύ? Αφού ο στόχος σου είναι να εξυπηρετήσεις τα προσωπικά σου συμφέροντα.Καμμιά πρόσληψη, καμμιά προαγωγή για να πουλήσεις μούρη.Ασφαλώς και οι Δοικητές των Οργανισμών έπρεπε να βοηθήσουν τους συναγωνιστές αλλά αυτά τα πράγματα γίνονται θεσμικά όχι ατομικά. Απευθύνομαι στη Γραμματεία Συνδικαλισμού και τους λέω έχω δέκα θέσεις.Στείλτε μου τον ανάλογο κόσμο.Απευθύνομαι στον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ και του λεω ότι έχω άλλες 10 θέσεις στείλτε μου κόσμο.Ετσι πρέπει να γίνεται και όχι να εξυπηρετεί ο κάθε Διοικητής εμένα προσωπικά επειδή είμαι συνδικαλιστής και τσαμπουκάς.Ετσι κάνει ένα οργανωμένο κόμμα.
    Κόμμα είπα?Είναι ντροπή για εμένα που το είπα.Για μένα δεν υπάρχει κόμμα.Υπάρχει παράταξη.Υπάρχει η Δεξιά παράταξη που λέγεται ΝΔ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΎΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗ ΛΈΞΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ πέρασαν στην ιστορία.ΣΑΝ Ανθρωποι που κατέστρεψαν τις ελπίδες 3.000.000 ανθρώπων.
    Και αυτό το έκαναν αυτοί του ''μεσαίου χώρου''όχι οι πατριώτες...
    Τώρα? Κλωτσιές θέλουν και φτύσιμο όπου τους πετύχουμε.Αυτοί -αν και ήδη φτιαγμένοι- ξαναφτιάχτηκαν.Για τα παιδιά τους ρε γαμώτο....
    Αυτά τα λίγα.Από καρδιάς..
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή